In de praktijk

 

Intake

Wanneer u wilt starten met neurofeedback, moet allereerst worden bepaald of deze vorm van therapie geschikt is voor u of uw kind. Aan de hand van een vragenlijst over de klachten en de medische geschiedenis vindt een intakegesprek plaats. Hierin worden met u de mogelijkheden besproken en krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

 

EEG

Zijn de uitkomsten van de intake positief, dan wordt een EEG gemaakt. In dit onderzoek wordt de hersenactiviteit op verschillende plaatsen in het hoofd gemeten. Meestal zijn de klachten direct terug te vinden in het EEG. Op basis van het EEG wordt bepaald op welke frequenties en voor welke hersengebieden de training het meest effectief zal zijn.

 

Training

Nu kunnen we starten met het trainen van het brein. Dat gebeurt in de meeste gevallen twee keer per week. In sessies van 45 minuten tot een uur. U kijkt in ontspannen houding met sensoren op het hoofd naar een door u gekozen film. Tijdens het kijken van de film krijgt u via het scherm feedback: afhankelijk van hoe effectief en flexibel uw hersenen op dat moment werken wordt het scherm groter of kleiner. De eerste  resultaten zijn meestal al na 10 trainingen waarneembaar.

 

Tarieven

Brein & Co hanteert een tarief van € 65,- ex. btw per trainingssessie van 45 – 60 minuten. Voor minder draagkrachtigen kan in overleg een aangepast tarief worden afgesproken.

Effectiviteit

Als behandelwijze is neurofeedback in 75% tot 80% van de gevallen effectief: bij de meeste cliënten zullen de klachten met deze vorm van neurotherapie dan ook aanzienlijk afnemen of zelfs verdwijnen.