Ervaringen

Om u een indruk te geven…

treft u op deze pagina’s enkele reacties van cliënten van Brein & Co aan.

Bas (11) had slaap en concentratie-problemen.

Ik ben heel blij met neurofeedback want ik had al heel snel geen nachtmerries meer. Al na een paar keer ging dat heel goed. Later kon ik mij ook veel beter concentreren op school. Dat duurde wel even maar gaat nu heel goed. Ik vond het heel leuk om te komen omdat het een leuke manier is om aan je concentratie te werken. Ik vind het ook fijn dat het nu is afgelopen omdat het best veel tijd in nam.

Carien (40), had angstklachten:

Met al een heel stuk persoonlijke ontwikkeling in mijn rugzak kwam ik naar aanleiding van een aantal aanhoudende en frustrerende klachten in aanraking met Brein & Co. Ik was onder de indruk van de gedegen aanpak en respectvolle benadering. Al na een aantal weken begon ik effect te merken, werd rustiger, kreeg meer energie en mijn angstklachten, met name in het verkeer, verdwenen. Inmiddels weet ik dat mijn ontwikkelingen door de neurofeedback blijvend zijn.

Jasper (11), is dyslectisch. Zijn ouders vertellen:

Onze jongste zoon, Jasper, heeft een heel zware vorm van dyslexie. Er is een tijd geweest dat wij vreesden dat hij analfabeet zou blijven. Door goede begeleiding op school en hard werken door hem zelf en ondersteuning van ons, kwam daar geleidelijk verbetering in. Maar het bleef moeizaam en een echte zorg. Via Nathalie kwamen wij in aanraking met neurofeedback. Wij waren aanvankelijk terughoudend en vonden het een beetje griezelig. We hebben ons dan ook goed ingelezen en Nathalie heeft ons helemaal uitgelegd hoe één en ander in zijn werk gaat. Daarmee stelde ze ons volledig gerust. Wat begon met een intensieve contactperiode werd in de loop van de behandeling een echte samenwerking. Nathalie informeerde ons telkens in welke fase ze waren aanbeland en wat er gebeurde. En wij informeerden haar over wat wij meemaakten met Jasper, bijvoorbeeld of hij hoofdpijn had na de behandeling, of dat we merkten dat hij veel droomde. Het contact was prettig en professioneel. Wat vooral opviel na de eerste fase, was dat hij de indruk maakte heel goed in zijn vel te zitten. Ook zijn lezen ging al snel met sprongen vooruit. Hij kon ineens verkeersborden in het voorbijgaan lezen en stukken ondertiteling op tv volgen. Ook de dagelijkse leesoefening ging aanmerkelijk beter en soepeler. Dat ervoer hij zelf ook. Hij zei hierover: “Neurofeedback was leuk. Nathalie is heel erg aardig. Ik ging er altijd graag naar toe. Het was leuk om films te kijken. En soms best moeilik om het beeld groot te houden, dan moet je je heel goed concentreren. Na de neurofeedback ging het lezen sneller en snapte ik het beter. Vóór de neurofeedback moest ik iedere dag twee of drie pagina’s lezen en meer wilde ik echt niet. Nu lees ik hele boeken en vind dat nog leuk ook.” Zelfs nu de neurofeedbacksessies al weer geruime tijd achter ons liggen, merken we nog steeds verbetering. Dat gaat met sprongen. Soms blijft hij weken op hetzelfde niveau “hangen” en dan zet hij ineens weer een flinke stap. We zijn heel blij dat we voor deze behandeling hebben gekozen. Het zal wellicht niet voor iedereen gelden, maar in ons geval was het effect verbluffend en ver boven onze verwachting.